כתובת קליניקה

קרית טבעון והסביבה (חיפה, הקריות, הגליל)

054-250-3630

ריבוי תרופות

מבוגרים מעל גיל 65 מהווים 10% מהאוכלוסייה אך צורכים מעל 30% מכלל התרופות בשוק. לעיתים כמות התרופות מרשימה ומעוררת שאלות: האם התרופות שהתאימו במשך שנים ארוכות עדיין מתאימות? ואולי בכלל תרופה אחת מתנגשת עם תרופה אחרת, ומה לגבי מינון לא מדויק או נטילה לא עקבית?

ריבוי תרופות

מחקרים מוכיחים כי הסיכוי להיענות טובה לטיפול התרופתי נמוכה דהיינו נטילת תרופות באופן לא עקבי ולא מסודר. גם חולה צעיר המקבל מרשם לתרופה אחת לתקופה קצרה לרוב יפספס, ישכח או יתבלבל, בוודאי קשיש האמור ליטול שבעה או עשרה כדורים ביום. נוסיף על כך את מה שאנו יודעים כי ריבוי התרופות מעלה את הסיכון לנפילות ולאשפוזים וכי כל הוספה של תרופה מעלה סיכון זה וגם את הסיכון הגובר להתנגשות בין תרופות (אינטראקציה בין תרופתית) ואת הסיכון לתופעות לוואי. כך קבלנו מצב הדורש תשומת לב ומחשבה רבה.

תפקידו של הרופא הגריאטר הוא לראות את התמונה הכוללת, לקחת בחשבון את כל הגורמים ואת כל המשתנים ולהחליט האם יש צורך להחליף תרופות או להפסיק את חלקן וזאת בהתאם לשיקול דעת מעמיק הלוקח בחשבון את השינויים שחלו עם השנים, את מצבו של הקשיש, את האפשרות לאינטראקציה בין התרופות ולהעניק לקשיש את הביטחון הבריאותי המקסימלי מבלי להוסיף סיכון על הסיכונים הקיימים כבר.

מוזמנים לשתף: